14 Ağustos 2011 Pazar

BİR ÇOCUĞUN ÖLÜMÜNÜ BEKLEMEK NE ACI


    doğu afrikada insanlık dıramının ötesinde birşeyler yaşanıyor. 3 yıldır nerdeyse yağmurun yağmadığı bölge susuzluk ve açlıklal mücadele ediyor. somalinin güneyinde içi savaş nedeniyle yardım alamayan insanlar başkent magdişu ya göç ediyor aç ve susuz 500 kilometrelik yolda hregün yüzlerce insan ölüyor.İHH koordinatörlerinden recep güzel in şu sözü bu trajediyi tam anlamıyla özetliyor."BİR ÇOCUĞUN ÖLÜMÜNÜ BEKLEMEK NE ACI"  
      sıcakta oruç tutmaktan yakınan insanların 50 çeşit yememekle donatılmış sofranın başında beklerken " ezan saatini beklemek ne zor" diye içinden yada dışından söylenmesi  ise insanların vurdum duymazlığının ve bencilliğinin ne ölümcül seviyelere ulaştığının açık bir kanıtı.halbuki oruç tutmak sadece açlık la nefsi tebiye etmek değil, açlıkla açın halinden anlamaktır.yada açlarla empati kurmaktır.
    oruç tutarken öğleden sonra iyice acıktığınızda ve susadığınızda  bi düşünün, kendiniz baraaewe deki bir somalili yerine koyun. günlerdir yoldasınız açsınız ve susuzsunuz en son yemeğinizi sahurda değilde 2 gün önce yediğinizi düşünün. çocuğunuz kucağınızda ölmek üzere olduğunu düşünün su yok iyecek yok elinizden birşey gelmiyor öyleki susuzluktan gözyaşlarınız bile akmıyor. 
  anne yada baba olaması farketmez somalideki herhangi bir insana bir bebeğin açlıktan ölmesini beklemek ne kadar acı ise, hayvanların bile sadece yeteri kadar yediği dünyada,dünyanın diğer yerlerindeki insanların  en ufakbir iç sızısı hissetmeden vicdan muhasbesi yapmadan ordaki aç insanları düşünmeden tıka basa karınlarını doyurması da o kadar aşağılıkdır.

                                                                              02/08/2011    s. turkoglu     herkesin tok olduğu yerden.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder